Bychawa

na weekend

logo bip kolo rrs iconTwitter-round-color 32
footerfacebookiconyoutube icon
 instagram-new-circle-32

2017-09-29 konferencja bck

Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie wspólnie z Burmistrzem Bychawy zorganizowali konferencję pod tytułem „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski" jako pierwszy krok do rozwoju przedsiębiorczości. Seminarium odbyło się w Bychawie w dniu 29 września br. o godzinie 10.


Uczestnicy konferencji:

  • Rolnicy i przetwórcy żywności
  • Producenci wyrobów wpisanych na LPT
  • Lokalne Grupy Działania
  • Uczestnicy (wystawcy) wydarzeń promocyjnych organizowanych przez Samorząd Województwa Lubelskiego

 

Program konferencji

„Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” jako pierwszy krok do rozwoju przedsiębiorczości

29 września 2017 roku o godz. 10.00
Bychawskie Centrum Kultury ul. Marsz. J. Piłsudskiego 34

1000 – 1020

Otwarcie konferencji

Grzegorz Kapusta – Wicemarszałek Województwa Lubelskiego
Janusz Urban – Burmistrz Bychawy

1020 – 1040

Festiwal „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” oraz „Konkurs
na logo projektu” – Sławomir Struski Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Środowiska UMWL w Lublinie

1040 – 1100

Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego i funkcjonowanie MOL – dr inż. Olga Szulecka Zakład Ekonomiki Rybackiej Morski Instytut Rybacki

1100 – 1130

Dostawy bezpośrednie produktów pochodzenia roślinnego i rolniczy handel detaliczny – dr inż. Olga Szulecka Zakład Ekonomiki Rybackiej Morski Instytut Rybacki

1130 – 1200

Możliwości pozyskiwania środków finansowych na działania związane z żywnością wysokiej jakości: Lubelska Agencja Wspierania Przedsiębiorczości w Lublinie

- Marceli Niezgoda - Dyrektor LAWP

Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich

- Mateusz Winiarski - Zastępca Dyrektora PROW UMWL w Lublinie

1200 – 1220

Przerwa kawowa

1220 – 1320

Przykłady przetwórstwa:

Inkubator Przetwórczy w Dwikozach oraz Centrum Produktu Lokalnego – Piotr Korpysz

Sery podpuszczkowe – Dorota i Jerzy Moń

Sery korycińskie – Produkty Mleczarskie s.c. Agnieszka i Marcin Bielec

LEDA-SER – Leszek Jakimowicz

1320 – 1340

Obowiązujące przepisy w zakresie wprowadzania na rynek oraz sprzedaży wyrobów spożywczych z zawartością alkoholu – Dariusz Kulik Izba Administracji Skarbowej w Lublinie

1340 – 1410

Zagadnienia marketingu produktów regionalnych i tradycyjnych
– Jakub Partyka Prezes Zarządu Industi Sp z o.o.

1410 – 1430

Opinie producentów uczestniczących w Festiwalu „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” – zakończenie konferencji.

1430

Degustacja produktów tradycyjnych