W numerze:
- Co wrzucać do worka na frakcję suchą? >3
- Podziękowania za pomoc przy organizacji Dożynek Gminnych w Bychawce >3
- Nie należy się bać odebrać pojemnika >3
- Trwa modernizacja szkół i urzędu >4
- Nowy plac zabaw >4
- Półtora miliona na drogi gminne w 2013 roku >4
- Termomodernizacja – dlaczego jesienią? Wyjaśnienia burmistrza >5
- Mam sto lat i wszystko gra >6
- Setne urodziny >7
- Nagroda Orzeł Agrobiznesu dla Rejonowego Banku Spółdzielczego w Bychawie >8
- Bychawa na dożynkach wojewódzkich >8
- Spadczyna >8
- Bychawka przyjęła dożynkowych gości >9
- Na początku był miętus… >10
- Smakowanie literatury w Jabłonnie >10
- Literacko-kulinarna wędrówka po smakach świata >10
- Jak Mol trafił do Jabłonny? >11
- Ostatnie zrazy na Litwie >11
- Wsi spokojna, wsi wesoła… >12
- Pierwszy Piknik Stolarski >12
- Oryginalnie z drugiej ręki >12
- Groch GIGANT >13
- Żniwa grzybiarzy >13
- Janowicz ma w Bychawie swoich następców >13
- Wakacje do kosza >14
- Przewodnik na „szóstkę” >14
- W sprawie dokumentacji medycznej Biomedu >16
- Jeszcze nas nie chowajcie! >16
- Przeszłość warto i trzeba poznawać >18
- Tradycyjne wnętrze chałupy wiejskiej z okolic Bychawy >20
- 25-lecie Hubalowej legendy >22
- Byliśmy na rekonstrukcji bitwy pod Panasówką >22
- Trzecie urodziny „Akademii Poziomkowej” >22
- W „Kwiatku” uczą Ukraińców najtrudniejszego języka na świecie >23
- 150 lat minęło >23
- Wystawa Mamy Rok Powstania Styczniowego >24
- Głos Ziemi Bychawskiej nr 246 (7/2013)